מתכוניםצפה בהכל

סלטים – מתכונים לשבת שאתם חייבים להכיר

בכל ארוחת ערב השולחן מלא סלטים אבל איכשהו זה תמיד אותו דבר, מגיע החשק לגוון ולשים טעמים חדשים על השולחן ולשמח את דיירי הבית

בכל ארוחת ערב השולחן מלא בסלטים אבל איכשהו זה תמיד אותו דבר, מגיע החשק לגוון ולשים טעמים חדשים על השולחן ולשמח את דיירי הבית עם סלטים מיוחדים ובריאים. אז איך לדעת בעצם מה להכין הריי לא באמת יש לנו זמן לחשוב על משהו חדש עכשיו עם הרוטינה של ההכנות, הילדים, הניקיונות, חייב להספיק הכל לפני שבת וזה לא פשוט כלל. אז קחו רגע וקבלו מס מתכונים לסלטים שיעזרו לכם לעצב את השולחן שבת מחדש ובטעמים חדשים.

סלט ים תיכוני –

1 כוס קינואה
2 כוסות מים
1/4 כוס של בצל סגול או לבן קצוץ
1/2-3/4 מיץ מלימון סחוט אפשר גם תרכיז
 10 זיתים לפי בחירה מגורענים וחתוכים
2 כפיות שמן זית איכותי אפשר גם שמן אבוקדו
3 מלפפונים מקולפים וקצוצים דק
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/3 כוס של גבינת פטה מפוררת טבעונית (לא חלבי)
מלח
פלפל

 אופן ההכנה

משרים את הקינואה ל2 דקות ושוטפים. ממלאים סיר בינוני במים מוסיפים את הקינואה, ממליחים ומביאים  לרתיחה כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומכסים מבשלים 15 דקות על אש נמוכה, כשהסיר מכוסה מורידים מהאש ומשאירים עוד 15 דקות את הסיר מכוסה מוציאים לקערה ומפוררים במזלג. בזמן שהקינואה מצטננת מערבבים את כל הירקות ועליהם סוחטים חצי לימון על הקינואה מזליפים את שמן הזית מוסיפים את גבינת הפטה, מלח ופלפל מערבבים קלות ובתאבון.

סלט בטטה קריספי – 

חבילה של עלי ביבי שטופים או עלים שאתם אוהבים

סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

חצי חבילה של עגבניות שרי אפשר צבעים שונים

כוס אגוזים קלויים קצוצים לפי בחירתכם 

כוס צנוברים קלויים

בטטה אחת גדולה

כף אחת של חרדל

שלושה כפות דבש

חמישה כפות של שמן שאתם אוהבים

מעט חומץ בלסמי

מלח ופלפל

אופן ההכנה – 

בקערה גדולה נשים עלי ביבי או את העלים שבחרתם העגבניות שרי אגוזים קלויים צנוברים והפטריות הפרוסות נערבב הכל היטב בקערה נפרדת ניקח את כל המרכיבים להכנת הרוטב ונשפוך אותו על הסלט. מחממים שמן עמוק על מחבת נקלף את הבטטה הגדולה ניצור רצועות דקות ונטגן את הבטטה בשמן העמוק עד למרקם זהוב ונוציא על נייר סופג נמליח את הבטטה אחרי הטיגון ונזרוק מעל הסלט ובתאבון.

 –  סלטים – סלט קשיו בצל ירוק ועגבניות שרי

בצל אחד סגול בינוני קצוץ

שלוש כפות שמן זית

 גמבה אחת קצוצה דק או רצועות 

 פלפל חריף (לא חובה) – 

 לימון קטן 

 כוס קשיו קלוי מלוח

שני גבעולי בצל ירוק

10 עגבניות שרי חתוכות לחצי

 חצי חופן פטרוזיליה לקישוט

אופן הכנה-

במחבת מטגנים את הבצל הגמבה והפלפל החריף כ2 דקות ושמים להתקרר מקלפים א הלימון וחותכים קוביות קטנות לוקחים קערה גדולה מוספים לשם את הקשיו הקלוי ואת הירקות המטוגנים מוספים בצל ירוק ואת העגבניות שרי שחתכנו לחצי חצי חופן פטרוזיליה קצוצה ואת השמן זית. 

:לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך

מה זה אומר סוכר קשה או סוכר קל

הקהילה החרדית – שילוב נכון בשוק העבודה ובקהילה הכללית

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button