מתכוניםצפה בהכל

מתכון לניוקי ברוטב רוזה פשוט להכנה טעים בטירוף

החלטתם שבא לכם על מנה איטלקית אוטנתית? מתכון לניוקי ברוטב רוזה יתאים לכם בול למשאלה הזאת. הרכבנו לכם את המתכון הקל והטעים ביותר:

למי שעדיין איננו יודע, משום מה, ניוקי נחשב לפסטה איטלקית, כאשר מתכון לניוקי ברוטב רוזה הכי שכיח הוא בדמות של תפוחי אדמה קלאסיים שעשויים מפירה מבושל, ביצים ואף קמח. בהכנת מאמר זה הושקעו המון מאמצים. לפיכך, נשמח באם תכבדו את המאמצים העילאיים שלנו, ותקראו עד לסיומו, ותגלו הכול אודות מתכון לניוקי ברוטב רוזה – פשוט וטעים.

 

טיפים בשביל מתכון לניוקי ברוטב רוזה

המתכון מכיל רק שלושה מרכיבים – ביצה, תפוחי אדמה מבושלים, ואף קמח לכן אין הרבה איפה לטעות, אך בכל זאת על מנת להכין את המנה המושלמת יש לנו כמה טיפים לתת לכם שיהפכו את המנה למוצלחת במיוחד – 

  • לקבלת המנה המוצלחת ביותר, תכניסו תפוח אדמה עמילני כמו אדום, שידוע בשם תפוח אדמה לאפייה או לחלופין איידהו, כמו למשל – יוקון גולד.
  • באפשרותכם לבשל את תפוח האדמה באמצעות הרתחה או אפייה. רק תקפידו לתת ללחות אדים מהמחית לאחר מכן בשביל שבצק הניוקי לא יהיה רטוב.
  • לחצו על תפוחי אדמה מבושלים דרך מחמץ תפוחי אדמה לקבלת עקביות חלקה. תפרשו את המחית כדי לתת ליותר לחות להתאדות.
  • כמות הקמח שבה אתם עושים שימוש תלויה בכמות המים שתפוח האדמה סופג במשך הבישול – רתיחה סופגת הכי הרבה ואפייה או מיקרוגל סופגת הכי פחות. הבצק צריך להיות יבש למגע אך עדיין להחזיק יחד.
  • הימנעו מעבודת יתר על הבצק.
  • תחתכו את הבצק לרבעים ומרדדים כל רבע ל"נחשים" בכפות הידיים ולא בקצות האצבעות.
  • חותכים את הנחשים לחתיכות של 2 סמ'. מגלגלים כל חלק על גב המזלג כדי להרשים את רכסי החתימה.
  • מרתיחים ניוקי ביתי עד שהם תופחים וצפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים להתנקז ומגישים.

מתכון:

שלא כמו שלמדתם עד היום, בשביל מתכון לניוקי ברוטב רוזה יש להכניס את הניוקי קודם לסיר, בעוד שכדאי לעשות שימוש בניוקי הכי איכותי שתמצאו בחנות, כאשר כמה שיותר אחוזי חלבון, כן ייטב.

אופן ההכנה:

  • תכסו את הניוקי במים קרים, בכמות אשר תכסה את כל מה שיש בסיר בגובה של בין סנטימטר אחד לבין שני סנטימטרים. תוסיפו עכשיו מלח, כף פחות או יותר. תביאו את המים לכדי רתיחה, תוך כדי הקפדה על בחישה כראוי, על מנת שהפסטה לא תידבק זו לזו. תרתיחו את המים, תוך כדי בישול של הניוקי מספר דקות טובות, עד לכדי בישול של שלושת הרבעים. במידה והמים בסיר כבר יתאדו, רק תוסיפו לסיר עוד כוס אחת או שתיים של מים.
  • כאשר תרגישו שהפסטה כבר התבשלה, תוציאו את מי הבישול המיותרים, באופן הזה תיפטרו אף מעמילנים, אשר יכולים להסמיך את הרוטב יותר מדי. כעת המים אמורים להגיע עד לכדי רבע מהגובה של הרביולי, שזה חשוב על מנת שכל המרכיבים יהפכו אותה לפסטה ברוטב רוזה ויוכלו להיכנס.
  • בשלב הבא תכניסו את השמנת המתוקה, ואז את הרביולי, כדי שתרכשו מוצר עגבניות חובה, והוא בדמות של עגבניות מסוננות מקליפה והן זרעים שעברו בישול מאוד קצר, עם טעם הרבה יותר טוב מכל עגבניות משומרות מסורתיות. אתם אף עשויים לצרף רוטב עגבניות ביתי, וכן עגבניות מרוסקות איכותיות, או כל משהו עגבנייתי נוזלי מבושל.
  • תיתנו לכל הרכיבים להתוודע זה לזה ולהתבשל יחדיו, ואחר כך תוסיפו קמעה חמאה, גבינת פרמז'ן וגם שתי עגבניות שרי טריות, או קוביות עגבניות קונבנציונליות.

עוד כמה טיפים נבחרים –

  • מתכון לניוקי ברוטב רוזה לא עובדת בלי גלוטן, הוא יהפוך לגוש של עיסה בבישול הניוקי עם הרוטב וישאיר הכול בתוך הסיר.
  • אפשר להוסיף לתוך מתכון לניוקי ברוטב רוזה גם שום, לצרף שניים עד שלושה שיני שום כתושות ביחד עם השמנת.
  • אפשר אף להוסיף אל מתכון לניוקי ברוטב רוזה ירוקים, על ידי בחישה פנימה של מנעד רב של פטרוזיליה, עשבי תיבול קצוצים או בזיליקום גם.
  • ניתן לשים במקום שהשמנת המתוקה שמנת לבישול של חמישה עשר אחוזים.
  • ונסיים עם גרסה טבעונית של מתכון לניוקי ברוטב רוזה – יש להחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס, כמו גם להוציא את גבינת הפרמז'ן, ואת החמאה להחליף בשמן קוקוס.

יעניין אתכם גם – 

סלטים מנצחים – 10 מתכונים הטובים ביותר

קריפטו – הכירו את המטבע המפורסם

 

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button