מתכוניםצפה בהכל

מתכונים קלים לשבת – 10 מתכונים שיהפכו את הבישולים לקלים במיוחד

לא בכל יום שבת אתם חייבים להתאמץ בבישולים, בשבת הזאת השתמשו במתכונים קלים לשבת ותעשו לכם את הסופש לקליל במיוחד:

עם יד על הלב, בוודאי תסכימו אתנו שהרבה יותר קשה לבשל בסוף השבוע מאשר באמצע השבוע. סוף שבוע נועד בעיקרו להנאה מהזמן הפנוי, מה שממש אין למי שאמון על המטבח בסוף השבוע. מטבע הדברים, בני המשפחה מבקשים לשבת אוכל טעים, שברור שלא בא שלכם לאכזב אותם, משום שככלות הכול השבת היא הזמן היחידי בשבוע שבו כל בני המשפחה מתלכדים ביחד ומבלים זמן איכות האחד עם השני. אם תמשיכו לקרוא, תמצאו עשרה מתכונים קלים לשבת שיקלו על הבישולים שלכם בסוף השבוע.

 

#1 מתכון קל לשבת – קציצות עוף ברוטב עשיר של כרובית וחומוס מגרים במיוחד

 

ונתחיל עם אחד מתוך עשרת מתכונים קלים לשבת בדמות של קציצות עוף ברוטב עשיר של כרובית ושל חומוס שבהכרח יגרו אתכם.

המצרכים אשר דרושים לאחד מן מתכונים קלים לשבת עבור הקציצות –

  1. מעט פלפל שחור טחון.
  2. קילוגרם אחד של בשר פרגיות טחון.
  3. מעט מלח דק.
  4. שתי ביצים גדולות.
  5. כפית שטוחה של ראס אל חנות.
  6. צרור אחד של פטרוזיליה.
  7. חצי כפית כורכום.
  8. צרור אחד של כוסברה.
  9. ארבע כפות שמן זית.
  10. ארבעה גבעולי נענע.
  11. חצי כוס של פירורי לחם.
  12. שן שום אחת.
  13. כפית אחת של גרידת לימון.
  14. בצל אחד גדול.
  15. רבע כוס של פלפל ירוק.
  16. בשביל הטיגון חצי כוס שמן זית.

מצרכים לרוטב:

  1. קורט פלפל שחור טחון.
  2. רבע כוס של שמן זית.
  3. קורט של מלח דק.
  4. שני בצלים בגודל בינוני.
  5. חופן כוסברה קצוץ.
  6. שתי שיני שום.
  7. חופן אחד של פטרוזיליה.
  8. חצי כפית כורכום.
  9. חצי כוס מיץ לימון.
  10. חצי כפית של פפריקה אדומה.
  11. שתי כוסות יין לבש חצי יבש.
  12. כפית אחת של ראס אל חנות.
  13. שורש אחד של סלרי בינוני.
  14. כרובית אחת גדולה
  15. שורש סלרי בינוני.

אופן ההכנה:

  1. יש להכין את התערובת של הקציצות, בעוד יש לקצוץ במערבל מזון את הבצל, הפטרוזיליה, הנענע ואף את הכוסברה. לערבב הכול בקערה גדולה, את יתר חומרי הקציצות ביחד עם הירוקות הקצוצים, ואז לכסות את הקערה באמצעות ניילון נצמד ולהכניס הכול למשך שעה למקרר.
  2. יש לטגן את הבצל בסיר גדול ושטוח ביחד עם שמן הזית עד להזהבה, ולהוסיף את הסלרי ואת הכרובית, שוב עד להזהבה, ואחר כך לטגן את הבצל ולהוסיף את הכרובית ואת שורש הסלרי. בשלב הבא תוסיפו את הראס אל חנות ואת הכורכום ותטגנו הכול, בתוספת של התבלינים והחומוס, והן היין עם מיץ הלימון, פלוס כוס מים, ולהרתיח הכול, תוך כדי הוספה של תערובת היין.
  3. כעת תכינו את קציצות העוף כאשר תטגנו אותן במחבת ותשימו אותן על גבי נייר סופג. תטגנו קצת את הקציצות ותסדרו אותן בסיר עם הרוטב שרתח, תוך כדי הוספה של כוסברה ושל פטרוזיליה. עשיו תכסו את הסיר עם המכסה ותבשלו על אש קטנה במשך עשרים וחמש דקות.
  4. האם מתכונים קלים לשבת של קציצות בקר ברוטב לימוני עם אפונה של אהרוני עושים לכם חשק?

מתכונים קלים לשבת - 10 מתכונים שיהפכו את הבישולים לקלים במיוחד

#2 המצרכים המבוקשים בשביל מתכון שני בסדרה של עשרת מתכונים קלים לשבת קציצות ברוטב לימוני עם אפונה של אהרוני שיעשה לכם חשק –

  1. שתי כוסות קמח מצה.
  2. קילוגרם אחד של בשר בקר טחון.
  3. שתי ביצים מדיום.
  4. חצי בצל בינוני.
  5. כף כמון טחון אחת.
  6. שלוש שיני שום.
  7. רבע כפית פלפל שחור גרוס.
  8. פלפל צ'ילי ירוק בינוני.
  9. חצי כפית של מלח דק.
  10. צרור אחד של כוסברה.
  11. חצי כוס של קמח מצה.

מצרכים –

  1. חבילת עלי מנגולד.
  2. שלוש כפות שמן קנולה.
  3. שתי כוסות של אפונה ירוקה קפואה.
  4. שתי שיני שום.
  5. שתי כפות מיץ לימון.
  6. כפית אחת של זרעי כמון.
  7. רבע כפית פלפל שחור גרוס.
  8. כפית של זרעי כוסברה.
  9. חצי כפית של מלח דק.
  10. פלפל אחד של צ'ילי ירוק בינוני.
  11. שתי כוסות מים רותחים.
  12. בצל אחד בינוני.

אופן ההכנה –

  1. עליכם לחתוך את הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד ואת עליהם, לקצוץ דק את הבצל ואת הפלפל הירוק ולפרוס את שיני השום.
  2. הכנת הקציצות תתבצע על ידי ריסוק באמצעות מעבד המזון של קמח המצה, הבצל, הכוסברה, השום והפלפל הירוק לכדי תערובת פירורית. יש להעביר לתוך הקער את הביצים, הבשר ואף התבלינים ולערבב כראוי. לצור את הקציצות, ולהניח אותן על גבי התבנית.
  3. כעת תחממו את השמן על מחבת, ואז תצפו את הקציצות עם פירורי הלחם או קמח המצה ותטגנו עד שהן ישחימו.
  4. עכשיו הגיע הזמן להכין את הרוטב – תחממו את השמן בסייר רחב, ותוסיפו אליו את הפלפל הירוק, השום, הכוסברה, וכן את גרגרי הכמון, אף את הבצל שימשיך להזהיב. תוסיפו גבעולי מנגולד, מלח ופלפל, תערבבו היטב ותמשיכו לאדות. תוסיפו את המים הרותחים, מיץ הלימון, המלח והפלפל, עד לכדי רתיחה, תוך כדי הכנסה של הקציצות ובישול כשלושת רבעי השעה.
  5. חמש דקות בטרם תום הבישול תוסיפו את עלי המנגולד ואת האפונה.
  6. עד כמה בא לכם להכיר מתכונים קלים לשבת של חמין מקרוני ועוף?

#3 מתכון השלישי – חמין מקרוני ועוף.

המצרכים המבוקשים למתכון השלישי מתוך עשרת מתכונים קלים לשבת הם כלעיל –

  1. כפית אבקת מרק בטעם עוף.
  2. פסטה מקרוני או ספגטי.
  3. כפית של פפריקה מתוקה.
  4. שמונה שוקי עוף בינוניים.
  5. חצי כפית קינמון טחון.
  6. כפית אחת של מלח דק.
  7. חצי כפית כורכום.
  8. חצי כפית של פלפל שחור טחון.
  9. שלושת רבעי כוס מים.
  10. שליש כוס שמן קנולה.
  11. שש ביצים קשות גדולות.
  12. שלושה בצלים בינוניים.
  13. שלושה תפוחי אדמה בינוניים.
  14. שניים עשר שיני שום.

אופן ההכנה של המתכון השלישי מתוך אותם 10 מתכונים קלים לשבת –

  1. יש לבשל את הפסטה עם מים רותחים ומלח למהלך כחמש דקות ואז לסנן. עכשיו תתבלו את העוף עם פלפל שחור ועם מלח, ותטגנו בסיר ביחד עם שמן חם למשל בין ארבע דקות לבין חמש דקות משני הצדדים, עד שהיא תשחים. תוציאו מן הסיר ותשימו בצד. כעת יש להוסיף לסיר שיני שום שלמות עם בצל ולטגן אותם במהלך כשבע דקות עד שיזהיבו. להוציא הכול מהסיר ולשים בצד. להכניס אליו את תפוחי האדמה ולתבל עם פלפל ועם מלח, תוך כדי טיגון של בין שש דקות לבין שבע דקות משני הצדדים עד להזהבה של שניהם.
  2. לשם הכנת החמין, יש לסדר בשכבה אחת את פרוסות תפוחי האדמה בתוך התחתית של הסיר, ולהוסיף למעלה חצי מכמות הפסטה, כאשר עליה תסדרו יפה את שוקי העוף הצלויות בשכבה אחת, ולפזר מעליה את השום ואת הבצל. עליכם להפוך את החמין בשלמותו על גבי המגש, ולסדר מעליו את הביצים בקליפתן, שתום המעשה עם הפסטה שנשארה. כעת תערבבו את המרק ביחד עם התבלינים ותיצקו הכול מעל לסיר של החמין, ולהביא לכדי רתיחה.
  3. תחממו את תנור האפייה לחום בן מאה מעלות. תכסו כראוי בנייר אפייה רטוב, שתצמידו מעל לפסטה, ואז פשוט תסגרו את הסיר. תעבירו את הסיר לתנור לבערך שש שעות או לכל הלילה.
  4. האם מתחשק לכם להכיר מתכונים קלים לשבת בסטייל של דג מרוקאי עם רוטב חריף?

מתכונים קלים לשבת - 10 מתכונים שיהפכו את הבישולים לקלים במיוחד

#4 והגענו כבר למתכון הרביעי במסורת של עשרת מתכונים קלים לשבת, שבו תכירו איך לשבת בסטייל של דג מרוקאי עם רוטב חריף.

המוצרים שדרושים למתכון רביעי מכל עשרת מתכונים קלים לשבת לדג –

  1. חצי כפית שום גבישי.
  2. חמישה פילה דג ברמונדי ישראלי.
  3. חצי כפית של מלח דק.
  4. רבע כוס שמן קנולה.
  5. שלוש כוסות מים רותחים.
  6. שמונה יחידות של פלפל שושקה.
  7. צרור אחד של כוסברה.
  8. שלוש יחידות של פלפלוני שיפקה חריפים.
  9. שתי יחידות של גזרים.
  10. פלפל אדום אחד קטן.
  11. שני תפוחי אדמה גדולים.
  12. עשרה שיני שום.
  13. קופסת שימורים אחת של גרגרי חומוס מבושלים.

המצרכים הנדרשים עבור המתכון הרביעי מתוך 10 מתכונים קלים לשבת לשם הכנת הרוטב –

  1. כפית אחת של מלח דק.
  2. שלושת רבעי כוס שמן זית.
  3. כף של כמון טחון.
  4. כפית אחת של פפריקה מתוקה.
  5. כף שום גבישי.

כך תכינו את המתכון הרביעי מהסדרה של עשרת מתכונים קלים לשבת –

  1. תחממו שלוש כפות שמן בתוך הסיר, ואז תחתכו את הירקות, את הגמבות תחתכו לכדי רצועות, את הפלפלים תחתכו לאורך, ותחצו את שיני השום. עליכם לטגן בסיר את השום, הפלפלים ואף הגמבות.
  2. תחתכו כעת את הגזר ואת תפוחי האדמה לפרוסות דקות, תקצצו את הכוסברה ותכניסו הכול לסיר, את כל הירקות שחתכתם מבעוד מועד. תוסיפו לו את גרגרי החומוס, שלוש כוסות מים רותחים, השום והמלח. עם התרככות הפלפלים, תוסיפו אליהם את הדג, ותפזרו מעליו עוד כוסברה. תכסו את הסיר ותרתיחו אותו.
  3. לשם הכנה של הרוטב, תערבבו את כל מרכיבי הרוטב בתוך קערה קטנה ביחד עם שמן זית. תשפכו תוך כדי תנועות מעגליות את השמן על גבי הירקות והדגים, ותביאו לרתיחה כאשר המכסה יישאר פתוח. עם התאדות המים תסגרו את המכסה של הסיר, ואז תבשלו באש נמוכה עוד כשלושים דקות, ותשגיחו פן יישרף הדג.
  4. האם כדאי שתתוודעו אל מתכונים קלים לשבת עם עוף בגריל, תפוחי אדמה, בטטה ובצל?

מתכונים קלים לשבת - 10 מתכונים שיהפכו את הבישולים לקלים במיוחד

#5 תתוודעו לעוף בגריל, תפוחי אדמה, בצל ובטטה. המוצרים שיש להכין מראש עבור המתכון החמישי מתוך 10 מתכונים קלים לשבת הם כדלקמן –

  1. חצי כוס מים.
  2. שמונה יחידות של שוק עוף.
  3. שני בצלים גדולים.
  4. שלושת רבעי כוס שמן זית.
  5. שליש כוס רוטב טריאקי.
  6. שלוש כפות של פפריקה מתוקה.
  7. שקית אחת של תפוח אדמה.
  8. כף תבלין גריל.
  9. כפית אחת של פלפל שחור גרוס.
  10. כף שום גבישי.
  11. חצי כפית של פלפל לבן טחון.
  12. כף אחת של מלח גס.

ועכשיו נצלול ללבו של המתכון החמישי מן עשרת מתכונים קלים לשבת –

  1. תחממו את תנור האפייה לכדי מאתיים מעלות, ואז תחצו לשניים את תפוחי האדמה, וכן תחכו את הבצל לקוביות גדולות.
  2. תניחו להכול במשך כשלושים דקות, ותעטפו בניילון נצמד. בשלב הבא תסדרו הכול בתבנית אפייה גדולה, ותעטפו בנייר אפייה, תוך כדי כיסוי באמצעות רדיד של אלומיניום.
  3. לסיום, פשוט תכניסו לתנור האפייה ותאפו במשך כארבעים דקות.
  4. מה דעתכם על מתכונים קלים לשבת מהסוג של לחמניות חלב במילוי תרד וגבינות?

 #6 את המתכון השישי שלנו בסגה של השישי מתוך עשרת מתכונים קלים לשבת תכירו כלחמניות חלב במילוי של תרד וגבינות, כאשר בשביל הבצק המקדים יש להצטייד בפרודוקטים הבאים –

  1. שלוש כפות או שלושים גרם של קמח לחם.
  2. כוס אחת של חלב שלושה אחוזים.
  3. סנו סושי – ניילון נצמד.

המוצרים לבצק –

  1. מאתיים שבעים גרם חלב שלושה אחוזים.
  2. ארבע כוסות של קמח לחם.
  3. חמישים גרם של חמאה רכה.
  4. כף שמרים יבשים.
  5. שתי כפיות של מלח דק.
  6. רבע כוס של סוכר לבן.

החומרים למילוי –

  1. לשם הברשה ביצה מדיום.
  2. שתי כוסות עלי תרד.
  3. קצל פלפל שחור גרוס.
  4. שתי שיני שום.
  5. קצת מלח דק.
  6. מאה גרם של גבינת פרמזן.
  7. מאה גרם גבינת ריקוטה חמישה אחוזים.
  8. מאה גרם של גבינה בולגריות.

ועתה לעצם ההכנה –

  1. יש להכין תחילה את הבצק המקדים באמצעות בישול החלב והקמח עם ערבוב עד שיסמיכו. להעביר את הבצק המקדים לתוך קערה ולכסות בניילון נצמד סנו סושי, ולצנן.
  2. הכנת הבצק תיעשה על ידי הנחה בקערת המיקסר של כל מרכיבי הבצק, תוך כדי הוספה של הבצק המקדים. לשים ביחד עם וו הלישה למשך חמש דקות, עד שתקבלו בצק הומוגני ורך. תעבירו אותו לקערה שתשמנו מראש ותכסו בניילון הנצמד להתפחה של עד כשעה.
  3. הכנת המילוי תיערך בעת הקפצה במחבת של השום, התרד והחמאה במהלך כשלוש דקות, ואז פשוט תכבו את האש. תוסיפו את יתר מרכיבי המילוי ותבחשו הכול. תחלקו עכשיו את הבצק לכדי שניים עשר חלקים שווים, ואז תכדררו כל חלק לכדור, תשטחו וכן תמלאו במילוי של הגבינות ושל התרד, תסגרו את הבצק באופן הזה שיתקבל עיגול סגור.
  4. תחממו את תנור האפייה למאה ושמונים מעלות, ואל תשכחו להבריש את הבצק עם ביצה בעדינות עד לתפיחה של הלחמניות. תאפו כעשרים דקות, עד להזהבה לגמרי.
  5. האם מתכונים קלים לשבת כגון תפוחי אדמה ממולאים בבשר רוטב עגבניות שווים את המאמץ?

#7 המתכון השביעי מתוך עשרה מתכונים קלים לשבת של תפוחי אדמה ממולאים בבשר רוטב עגבניות, שבהחלט שווה את המאמץ שלכם, ואלו הם המוצרים בשביל ההכנה של הקציצות –

  1. ביצה אחת גדולה.
  2. חמש מאות גרם של בשר בקר טחון.
  3. כף שמן קנולה.
  4. בצל אחד בינוני.
  5. חצי כפית פלפל שחור טחון.
  6. שלוש שיני שום.
  7. כפית אחת של מלח דק.
  8. צרור פטרוזיליה.
  9. רבע כפית של כורכום.
  10. צרור של כוסברה.
  11. כף אחת של מרק עוף.
  12. חמש מאות גרם של חזה עוף שלם.
  13. כף בהרט.
  14. שלוש פרוסות של לחם אחיד.
  15. חצי כפית קינמון טחון.
  16. שתי כפות של פפריקה מתוקה.

הפרודוקטים בשביל תפוחי האדמה –

  1. שני ביצים גדולות.
  2. ארבעה תפוחי אמה לאפייה ולבישול של הדוד משה בינוניים.
  3. חצי כוס קמח לבן.

המוצרים בשביל הכנת הרוטב –

  1. כוס אחת של מים רותחים.
  2. שתי כפות שמן קנולה.
  3. כף אחת של אבקת מרק ירקות.
  4. קופסת רסק עגבניות.
  5. רבע כפית של קינמון טחון.
  6. קופסת עגבניות מרוסקות.
  7. רבע כפית של פלפל שחור גרוס.
  8. חצי כפית מלח דק

המוצרים בשביל הטיגון –

  1. ליטר אחד של שמן קנולה.

ועכשיו ניגש למשימה עצמה –

  1. תכינו את הקציצות על ידי קציצה של בצל דקה, הכוסברה, שיני השום ואף הפטרוזיליה. תקצצו את חזה העוף לכדי קוביות זעירות. תשרו עכשיו את פרוסות הלחם בתוך קערה עם מים למשך כשלוש דקות, ואז תוציאו אותן, ותסחטו כראוי תוך כדי קציצתן. בתוך קערה גדולה תניחו את הביצה, הבשר הטחון, השמן, הבצל, התבלינים, שיני השום, פרוסות הלחם, הירק והן את קוביות חזה העוף. תניחו את כל התערובות עש לפיזור אחיד של כל הרכיבים ותקררו הכול מינימום שעה בתוך המקרר.
  2. להכנת תפוחי האדמה יש לפרוס אותם בעובי של סנטימטר אחד, ואז לפרוס כל פרוסה לצורה של פקמן, באופן כזה שייווצרו שתי פרוסות דקות של תפוחי אדמה שיחוברו בקצה אחד. כאשר תרטיבו את הידיים שלכם, תמלאו כל פקמן של תפוח אדומה עם תערובת הבשר באופן שייווצר בעצם סוג של כריך.
  3. במחבת רחבה תחממו שמן לטיגון חצי עמוק, תוך כדי טיגון של כל קציצה עד לכדי הזהבה משני הצדדים, ולהניח בנייר סופג.
  4. הכנת הרוטב תתבצע בסיר כבד תוך כדי חימום של השמן, ואז תוסיפו את רסק העגבניות ותטגנו במשך כדקה, תוסיפו מים רותחים, עגבניות מרוסקות והן תבלינים.
  5. תכניסו את הקציצות לרוטב שהכנתם, תעבירו לאש נמוכה, ותבשלו את הכול למשך כחצי שעה.
  6. האם מתכונים קלים לשבת של חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא ימתיקו לכם את הסופ"ש?

#8 מתכון השמיני לשבת – חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא שימתיק לכם את הסופ"ש.

המוצרים המבוקשים להכנת הבצק –

  1. מאה שבעים וחמישה מיליליטר של מים פושרים.
  2. ארבע מאות גרם קמח כוסמין מלא.
  3. שבעים מיליליטר של שמן קלונה.
  4. כף אחת של שמרים יבשים.
  5. חצי כף של מלח דק.
  6. חמש כפות של סוכר לבן.

המוצרים בשביל הציפוי הם –

  1. חופן אחד של שומשום.
  2. ביצה אחת גדולה.
  3. סנו סושי – נייר אפייה טבעי.
  4. שתי כפות מים.

אופן ההכנה –

  1. הכנת הבצק מתחילה בהכנסה של השמן, הקמח, המלח, השמרים וגם הסוכר לתוך קערת המיקסר, תוך כדי ערבול לאט באמצעות המלוש. יש להוסיף לבלילה בזרם עדין ודק את המים ולערבל במשך עשר דקות, עד ליצירה של בצק שנפרד מדפנות הקערה, ואז לכסות אותה באמצעות הניילון הנצמד, וכן להתפיח את הבצק במקום חם, עד שהנפח יוכפל, בערך כשלושת רבעי שעה.
  2. בתום ההתפחה יש לקמח את משטח העבודה, ואחר כך להוציא מתוך הקערה את הבצק ולחלק אותו לשלושה כדורים שווים, תצרו מכל כדור רצועה בת כשישים סנטימטרים ותקלעו אותה לכדי צמה.
  3. בשלב הבא, יש לחמם את תנור האפייה לחום בן מאה ושמונים מעלות ולרפד את התבנית בנייר אפייה טבעי. עכשיו תשימו את החלה על גבי התבנית, תכסו במגבת ותשימו במקום חם לעוד התפחה במשך כעשרים דקות.
  4. והגענו כבר לציפוי החלה, כאשר יש לטרוף את המים עם הביצה בקערית קטנה, בתום ההתפחה השניה יש למרוח על החלה את הביצה, ולפזר עליה קצת שומשום. להכניס לתנור האפייה ולהמתין חצי שעה, עד אשר תזהיב החלה.
  5. האם מתכונים קלים לשבת של קינוח עוגת שוקולד ימתיקו לכם את השבת?

#9 הגענו למתכון התשיעי מתוך עשרת מתכונים קלים לשבת של קינוח עוגת שוקולד שימתיק לכם את השבת. ואלו המצרכים הנדרשים –

  1. בהוצאת העוגה מהתנור צריך חצי כוס מים רותחים ואף כף של קפה נמס.
  2. כפית אחת של תמצית וניל.
  3. כוס של קמח תופח.
  4. שמנת להקצפה מבית יטבתה, שלושים ושמונה אחוזים.
  5. כוס אחת של סוכר לבן.
  6. ארבע ביצים גדולות.
  7. כוס אחת של שוקולית.
  8. כוס של שמן קנולה.
  9. כף אחת של קפה נמס.
  10. בשביל קרם הציפוי צריך שמנת להקצפה של יטבתה שלושים ושמונה אחוזים, והן מאה גרם שוקולד מריר.

שניגש לעניינים? –

  1. יש לחמם את תנור האפייה למאה ושמונים מעלות, ואז להכניס ואף לערבב את כל החומרים של העוגה בתוך קערה גדולה. תשמנו את תבנית האפייה העגולה, שצריכה להיות בקוטר של עשרים ושישה סנטימטרים, ולשפוך את כל התערובת אליה, תוך כדי אפייה של כחצי שעה.
  2. עם הוצאת העוגה מתוך תנור האפייה, יש לשפוך עליה חצי כוס של נס קפה וכן חצי כוס מים, לשפוך אספרסו עליה.
  3. להמיס את השוקולד, ואז לערבו לתוכו את חצי השמנת שנשארה ולשפוך על גבי העוגה, כאשר ניתן ואף רצוי לקשט אותה בפולי קפה טחונים, בסוכריות או באגוזים.
  4. האם מתכונים קלים לשבת של עוף בתנור עם דבש ולימון מקובל עליכם?

#10 המתכון האחרון מתוך העשיריה – עוף בתנור עם דבש ולימון, ולהלן המצרכים 

  1. שניים עשר שוקי עוף ביחד עם העור.
  2. בשביל הרוטב – חצי כפית של מלח דק.
  3. שלוש כפות מלאות עם דבש.
  4. חמש שיני שום כתוש.
  5. חמש כפות של שמן זית.
  6. חצי כוס מיץ לימון.
  7. שתי כפיות גדושות של פפריקה מתוקה.
  8. חופן אורגנו טרי קצוץ.

אופן ההכנה –

  1. תערבבו את כל המוצרים של הרוטב בתוך קערה, ואז תכניסו את שוקי העוף לתוך שקית, ותשפכו אליה את מוצרי הרוטב, יש לערבב קמעה בשביל שהעוף יצופה בחומרים ואז להכניס הכול למקרר כמה שיותר זמן.
  2. תחממו את תנור האפייה לכדי מאה ושמונים מעלות, תוך כדי ציפוי של תבנית האפייה עם נייר אפייה, ועריכת שוקי העוף בתבנית, אל השקית תשפכו חצי כוס מים, תערבבו טוב עד שירד כל הרוטב מן הדפנות ותיצקו לתוך תבנית האפייה, תקשטו אותו בלימונים חתוכים, ואז תכסו בנייר כסף, ותשאירו לאפייה במשך כשישים דקות.
  3. בתום שישים דקות תגבירו את החום של תנור האפייה לכדי מאתיים מעלות ותורידו את נייר הכסף, ואז תאפו עוד כשלושים דקות, עד לקבלת גוון חינני ושזוף.

יעניין אתכם גם – 

עוגות יום הולדת מתכון מנצח לאירוע המשמח

מתכון לספגטי ברוטב עגבניות פשוט וטעים להפליא

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button